Domov Nové Fórum

Oznam

Web vyzla.com pripravuje Martin Mlynár, chovateľská stanica
z Vodného mlyna

Borgia z Panských lesů

Kontakt
Martin Mlynár
Vajnorská 78
831 04 Bratislava

Mobil: +423 908 533 724
e-mail: mmlynar@vyzla.com

 


Najnovšie články

Streda, 27 Október 2010 10:14
Štvrtok, 22 Apríl 2010 01:17
Štvrtok, 20 November 2008 01:00
Štvrtok, 20 November 2008 01:00
Streda, 27 August 2008 01:00

Najčítanejšie články

www.vyzla.com - Diskusné FÓRUM
Vitajte,
môžte sa prihlásiť alebo registrovať.    Nepamätáte si svoje heslo?
DoleZaložiť novú témuPrispieť do témy
Téma: Co najviac informacii
#71
Katarina (Uživateľ)
Fresh Boarder
Príspevky: 2
graphgraph
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
Pohlavie: Žena Narodeniny: 01/23
Co najviac informacii Pred 14 rok, 2 mesiace Karma: 1
Dobry den/vecer milovnici tohto krasneho plemena,
do dnesnej doby som nevedela ze tento krasny pes existuje alebo ze sa takto vola.
Som matka 2 deti (13) a (2) moj manzel je sportovy typ cize nasa cela rodinka nie je leniva.Stahujeme sa v blizkom case do rodinneho domu a velmi rada by som chcela aj stvornoheho priatela.Nechcem len tak kupyt psa kvoly tomu ze sa mi paci.Najprv chcem vsetko alebo teda velmi vela informacii o tomto prekrasnom plemene.Prosim moze mi niekto pomoct? Vopred dakujem za Vase odpovede.
 
Vložené z Vložené z
  Reply Quote
#80
marta (hosť)

Re:Co najviac informacii Pred 14 rok, 1 mesiac  
Dobry den,
neda mi nepridat sa do diskusie. My mame tiez uz dva a pol rocneho psa od Martina, na rozdiel od Buffy - nas pes pravidelne poluje (manzel je polovnik) Ale doma je to domaci milacik, ktory s nami zdiela kazdy pohyb v byte, je uzasny na vystavach, uz nam priniesol domov 11 medaili. Je uz uchovneny, absolvoval niekolko skusok (polovnych) v 1.cene, dvakrat ich vyhral ako najmladsi pes.
Chcem tym len povedat, ze sa krasne daju sklbit vsetky tri variacie: vystavny jedinec, pracovny jedinec, a bytovy maznacik, ktory spi s nami v posteli. A poznam viac takychto vyziel, ak sa rozhodnete mat psa, tak urcite vyzlu, je to nadherne plemeno, a k tym cestam z Holanska - ziadny problem, sestra nasho psa uz so svojou majitelkou prejazdila v aute pol Europy, zapamatajte si - pre vyzlu je najdolezitejsie, ked je vsade s Vami, je jedno, ci je to v aute, v byte, v dome, pod stanom, Martin Mlynar raz povedal - Vyzla je kontaktny pes. Kym sme ho nemali, netusila som, co to znamena. Natolko miluje svojho pana, ze sa snazi byt za kazdych okolnosti v jeho tesnej blizkosti. Tak drzime palce a rozhodnite sa co najskor, nebudete lutovat.
Marta
 
Vložené z Vložené z
  Reply Quote
#76
Peto&Sona (+Buffy) (hosť)

Re:Co najviac informacii Pred 14 rok, 1 mesiac  
Dobrý deň,

čo sa týka informácií o vyžlách, tak na tejto stránke myslím nájdete veľa zaujimavého. My sme sa pred časom tiež rozhodovali že si chceme kúpiť hafana a tiež nás zaujala vyžla svojim vzhľadom ale aj povahovymi vlastnosťami. Naša Buffy má už 16 mesiacov a bolo to jedno z najlepších rozhodnutí v našom živote. Na začiatku sme sa spojili s Martinom Mlynárom, ktorého sme našli cez túto stránku, s nim sme sa porozprávali o jeho skúsenostiach s vyžlami, myslím že ochotne poradí aj vám ak bude treba.
Ak by som to mal zhrnut ja tak by som povedal, že maďarská vyžla je krásny a inteligentný pes, ktorý je pôvodne určený na prácu ako poľovné plemeno ale rovnako dobre sa hodí aj ako spoločenský pes - či už ako výstavný kúsok alebo "len" ako člen rodiny. Ja ani nepoľujem ani nechodím na výstavy, Buffy je teda pre nás členkou rodiny a nevieme si to bez nej už ani predstaviť. Vyžla potrebuje určite blízky kontakt so svojim pánom, potrebuje veľa aktivity, pohybu, hrania a inej pozornosti. Energiu a čas čo do nej človek vkladá vie určite vrátiť tým najlepším spôsobom, ktorý sa ťažko opisuje, to treba len zažiť. My si to užívame každý jeden deň a kto to nemá, nevie o čo prichádza
Takže ak uvažujete o tomto krásnom plemene, môžem ho len odporúčiť, treba si ale určite ešte pred tým pozháňať viac informácií a najlepšie je raz (alebo viackrát) vidieť ako 100 krát čítať a počuť.
 
Vložené z Vložené z
  Reply Quote
#78
Katarina (Uživateľ)
Fresh Boarder
Príspevky: 2
graphgraph
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
Pohlavie: Žena Narodeniny: 01/23
Re:Co najviac informacii Pred 14 rok, 1 mesiac Karma: 1
Dobry vecer dakujem velmi pekne za vasu odpoved.Hm to sme sa bali praveze preto som chcela viac info.Bojim sa ze jej alebo jemu bude chybat to polovnictvo ale ako vidim nemaju s tym problem to som moc rada.Sme sportova rodinka takze prechadzky a tak nie je problem a budeme mat aj malu zahradku.S panom Mlynarom som sa uz kontaktovala a ten mi povedal to iste co vy ahhahahaah.No som zvedava ze ako sa rozhodneme.Nehcecem sa len tak rozhodnut.Mam dve deti a jeden ma uz 13 a ten nie je moc na psou lebo bol raz napadnuty 2 vlciakmi.Tak najprv sa s nim par krat dobre musime porozpravat. Zatial dakujem za informacie je to naozaj nadherny a vyzera byt velmi inteligentny pes.Len byvame v Holandsku a chodime kazde leto na Slovensko a neviem si predstavit ze by bol s nami v aute (octavia).To by som ho ubyjala a to nechcem tak preto vela rozmyslam.Vdaka este raz
 
Vložené z Vložené z
  Reply Quote
HoreZaložiť novú témuPrispieť do témy
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Castelli Borgia z Vodného Mlyna
Castelli Borgia je naša druhá chovná suka po Borgii z Panských lesú.
Šteniatka
Ak máte záujem o šteniatko maďarskej vyžly, prídte sa nezáväzne pozrieť na naše chovné sučky a poradiť sa o vhodnosti tohto plemena pre Vás. Ak máte záujem o šteniatko z vrhu v roku 2008, môžme vás zapísať do poradovníka.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------