Re: zvladneme steniatko?
Autor:
dana (IP zapísaná)
Dátum: 14.09.2008 16:48
dobry den, neda mi nezapojit sa do tejto diskusie,nakolko tato tema mi pripomina mna pred 2 rokmi,kedy sme mali v plane kupit si psika,po ktorom som tuzila cely zivot. tiez sme sa rozhodovali medzi weimarom a vyzlou, napokon zvitazila VYZLA! tak isto sme byvali v byte a mali sme sa stahovat do domu, takze sme mali taku istu dilemu smiling smiley psa som mala dostat na narodeniny, ktore mam v polovici juna, takze rok dopredu som si robila prikum v CHS tohto plemena, od jari uz konkretne, vybrala som si vyborne, nic nelutujem, ani CHS,ani konkretneho psa z vrhu, teda vlastne fenu, bola zo vstekych najyperaktivnejsia smiling smiley sli sme si po nu 24.6 a bola som s nou cele prazdniny, planovali sme to tak. to sme byvali este v byte,ale cele leto som s nou bola na"nedkoncenom dome" aby si zvykala. bola som doslova na materskej smiling smiley)) je to nas prvy psik a ja som nic nechcela zanedbta,tak som si v noci davala budik a 2,3 krat za noc s nou chodila cikat, po jedle,po spanku, vzdy. cele leto sa tocilo okolo Dary, s kamaratmi som bola minimalne, nebola som na dovolenke, vychovavala som Daru smiling smiley po tomto lete ma cakal maturitny rocnik, tak som sa bala,ci an nu budem mat cas, no ked prisiel september a skola, Dara bola naucena byt par hodin doma sama s tym, ze som ju rano apson trochu unavila a nechavala som jej kosti,aby mala co nicit. zo skoly som upalovala domov, zhodila tasku a sli sme vencit. tesila sa mi az po hlavu smiling smiley ten "prechod" od prazdnin ku skole, kedy som sa jej cele leto venovala na plno k tomu, ze doobedie bola sama doma( niekedy s rodicmi) zvladla bravurne, mlacku som doma nikdy nenasla. nas dom nestal v stadiu, v ktorom mal, takze sme sa stahovali az na jar,takze skoro celu jesen a celu zimu bola s nami v byte (co malo vyhodu taku, ze sa vo vnutri vie dokonale spravat) cela rodina si zvykla na to, ze nas budi jej jazyk a buchajuci chvost o nabytok,ktory sa tesi,ze sme otvorili oci, takze nespi vonku v budi (ktoru mimochodom samozrejme ma s predsienou,spalnou, zateplenu a volierou, chodi tam len ked ju tam poslem,alebo sa jej chce) caka ma pred kuplenou, lezi mi pri posteli a pekne lezi na mieste ked jeme, je sucasou nasho domu nie zahrady, takze v tom sme mozno nieco pokazili,ale ne????ucili sme ju na budu, je "fajnova" musim priznat,ked je vonku zima a ona nie je v pohybe, tak sa cela klepe. ale to by s adalo nasucit,keby bola od jari v lete na jesen a v zime v budi,ale to uz nechceme.
trosku iny sudok teraz smiling smiley boli sme totalne nepolovnicka rodina okrem dedka, ktory bohuzial zomrel rok opred tym,ako k nam prisla dara, takze o polovnom vycviku sme nemali ani paru, no postupne sme sa ucili a zvladli sme vlohove skusky na 1.cenu chystame sa na jesenne a chovne.
spravna volba ak sa jej budete venovat,pretoze to urcite nie je domased, ktoreho kde posadite tam bude cely den, miluje pohyb a pyta si ho. je maximalne spolocenska,ak mame navstevu do 2 rana,ona lezi pri nas,lebo je zvedava co sa deje a nespi,dospava na druhy den smiling smiley miluje deti,aj ked zo zaciatku sme my museli davat velky pozor,aby nechtiac neublizila tou svojou radostou, bravam ju do barov a hned si ju svetci zamiluju, na vylety, navstevy, vie sa spravat lepsie,ako niektore male deti.
to je uz odo man asi vsteko, prajem vela stastia s vyzlou, nech sa uz rozhodnete akokolvek, spravi Vas zivot krajsim a bude Vas milovat viac ako cokolvek na svete smiling smiley
pekny den, dana a dara smiling smiley